středa 11. dubna 2012

Kolekce „Perfecta herba“ - grey version


Novinkou na trhu se pyšní pětadvacetiletý designér z Walesu, David Roayal, který se řadí mezi nejúspěšnější designéry na celém kouzelnickém světe. Jeho poslední kolekce spacího nábytku nabrala takových rozměrů, o kterých se českému skromnému návrháři může jen zdát. Bude nová kolece Davida Roayala, v překladu znamenající „perfektní rostliny“, stejně úspěšná, nebo zaznamená menší spokojenost? Co si o tom myslí autor?

Londýn, Anglie, 7.4.2012 – Po otevření výstavního sálu se všichni nedočkaví kritici vrhli do budovy jak supi, ti chytřejší využili vedlejšího vchodu již o patnáct minut dříve. Zveřejnění nové kolekce, která je veřejnosti známá jen z části, se účastnil každý kdo něco znamená, ale i  ti, co by něco znamenat chtěli. Když v 18:00 poskytl autor první tiskovou konferenci, prostory k tomu příslušné se musely zvětšit nafukovací kouzlem, jelikož všichni měli spoustu otázek, většina zcela nevhodných. Protože je David Roayal můj dlouhodobý kolega a známý, požádal jsem ho o soukromé interview pro náš spolkový plátek, načeš mi pozitivně odpověděl a přijal mou nabídku rozhovoru.


George McBrave: Davide, z kolika částí se skládá Tvá nová kolekce úložných prostor? V recenzích, které jsi zveřejnil, jsi polemizoval, že snad dokonce tři. Jak jsou na tom ostatní části?


David Roayal: Kolekce „Perfekta herba“  se dohromady skládá z pěti částí. Navenek se může zdát, že jde pouze o barevné varianty, jak jde ale z názvu odvodit, jedná se o kolekci inspirovanou přírodou, především rostlinstvem. Mým hlavním zájmem bylo spojit užitečnost s ryzí přírodou. Použil jsem vzory tmavého mahagonu, listů rostlin, šedi hustých pavučin, ale i klasickému vzhledu dřeva. Aby však toho nebylo málo, dozdobil jsem úložné prostory výrazným, zcela odlišným dekorem, abychom vyjádřili o modernitu našeho kouzelnického nábytku.

---



(velká skříň kolekce Perfecta herba, grey version)
---


George McBrave: Zajímavé. Má nábytek z tvé nové kolekce nějaké, na první pohled neviděné, skryté možnosti? Kdy zveřejníš ostatní části kolekce?


David Roayal: Úložné prostory jsou opatřeny zvětšovacím kouzlem, tudíž poskytnou majiteli tolik prostoru, kolik bude potřebovat. Navíc, při zakoupení celé sady nabídneme zákazníkovi formuli na odpuzení nežádaných škůdců a parazitů, a to zcela zdarma. Ostatní části kolekce zveřejním postupně, tak aby toho nebylo moc, ale aby veřejnost dlouho nečekala.

---


(dvoudveřová skříň kolekce Perfecta herba, grey version)
---


George McBrave: Často spolupracuješ s designovým týmem Čarovkus. Pomáhal Ti i tentokrát? Očekáváš velké úspěchy Tvé nové kolekce? Obdržel jsi již nějakou nabídku se zájem o novou kolekci?

David Roayal: Tým Čarovkus mi samozřejmě pomáhal, bez něj by to nešlo. Zdravím proto všechny odtamtud, hlavně Hannah a její výborné kafe. Úspěchy? Ale tak, no…jsem skromný a očekávám minimum, protože potom můžu být jen příjemně překvapen.


---


(části kolekce Perfecta herba, grey version)
---



George McBrave: Děkuji Ti, Davide, za malé interview, sejdeme se příště při zveřejnění další části této kolekce.  

  David Roayal: Nemáš zač, Georgi, už se těším!

George McBrave: Rovněž!




O zveřejnění nových částí kolekce vás, vážení čtenáři, včas informujeme. 
Z Londýnské výstavní síně Design House, 
George McBrave.



Žádné komentáře:

Okomentovat